eur:
395
usd:
367.97
bux:
70396.62
2024. június 25. kedd Vilmos
Young woman with heart problems lying on the ground facing down - Girl with chest pain faint on the street - Female with epilepsy in need for help
Nyitókép: Getty Images

A mentők riasztása helyett ellopta az ájuldozó gyermek telefonját

Egy felnőttől kért segítséget a rosszulléttel küzdő kislány egy buszmegállóban, a férfi azonban segítségnyújtás helyett meglopta őt.

Egy borsodi település egyik buszmegállójában rosszul lett egy tizenkét éves kislány 2023 januárjában, és megkérte a közelében álló férfit, hogy hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját. A gyermek szédülésre panaszkodott és csak homályosan látott – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A férfi azt válaszolta, hogy nincs mobiltelefonja, ezért elkérte a lány készülékét, a lezárt képernyőt azonban nem tudta feloldani, így visszaadta neki. Néhány pillanattal később meggondolta magát, odalépett a még mindig rosszulléttel küzdő gyermekhez,

kivette a kabátja zsebéből a telefonját, és elszaladt vele.

A tolvaj nem sokkal később visszajött, és visszaadta a telefont a gyermeknek, de a készülék ekkor már sérült volt, a hátlapján és a kijelzőjén is repedések keletkeztek.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen kifosztás miatt, és a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Elővették az uniós atombombát Magyarország ellen

Magyarország még mindig nem teljesíti azokat a reformokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy lezáruljon az Európai Unió 7-es cikk szerinti eljárása – figyelmeztetett Hadja Lahbib belga külügyminiszter, az Európai Unió Tanácsának mai egyeztetése előtt. Az eljárás keretében, amelyet még 2018-ban indítottak a jogállamiság helyzete miatt, Magyarországot továbbra is súlyos bírálatok érik, különösen a korrupció és az igazságszolgáltatás függetlensége terén. Az Európai Bizottság töretlenül vizsgálja a magyar kormány tevékenységét, míg egyes tagállamok már javaslatokat tettek a magyar vétók megkerülésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×