eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hatalmas drogfogás. Forrás: police.hu
Nyitókép: Forrás: police.hu

Hatalmas drogfogás

Spanyol-magyar együttműködéssel, majdnem négy évig tartó nyomozás után csaptak le a rendőrök egy nemzetközi drogbandára.

A kötözős rablók utáni hajsza közben derült ki, hogy a banda egyes tagjai az erőszakos tettek mellett kábítószerben is utaztak - írja a police.hu. Ezért a Pest vármegyei rablási detektívek a nyomozást az illegális szer adásvételének felgöngyölítésével is kiegészítették.

Aztán egy évvel később 2021-ben fordulat állt be az ügyben: az andalúziai Albox, valamint Torrox melletti farmokat a spanyol csendőrség, a Guardia Civil munkatársai rohanták le, akik négy magyart elfogtak és 40 kg marihuánát lefoglaltak. Tavaly októberben pedig végre elkapták a banda utolsó, még szökésben lévő tagját is. A nyomozás megállapításai szerint a szigorú hierarchiára épülő,

főként magyar állampolgárokból álló bűnszervezet spanyolországi ültetvényeken termesztett marihuánát.

Az onnan származó, szerény becslések szerint is legalább 270 kg drogot kamionba rakodták, majd Németországba, illetve Magyarországra szállíttatták. Az egyik ilyen szállítmány sofőrjét kapcsolták le 2020 júliusában az M7 autópályán.

Évente egyszer szüreteltek, a 200 kilós szállítmányt a két célországba utaztatták. A hozam 1 tonnára növelése érdekében 6-800 tő telepítését tervezték, az új földterületet már megvásárolták. A megvalósítást a spanyol és magyar rendőrök koordinált rajtaütése hiúsította meg. A Pest vármegyei rablási nyomozók az összes bandatagot azonosították, a még életben lévőket felkutatták, elfogták, hazahozatták.

A bűnszervezetben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 11 gyanúsítottal szemben a rendőrség befejezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×