eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rákapcsoltak az unokázós csalók Gyulán

Rövid időn belül többen is jelezték a rendőrségnek, hogy ismeretlenek azzal hívták fel őket, hogy unokájuk bajba került és pénzre van szüksége. Ezúttal a csalók gyulai nyugdíjasoktól próbáltak a régi módszerrel pénzt kicsalni.

Egy nap alatt hét olyan bejelentés is érkezett a Gyulai Rendőrkapitányságra, amelyben az úgynevezett „unokázós” csalási módszerrel próbáltak meg pénzt kicsalni ismeretlenek - írja a Beol.hu. A portál azt írja, a hívó ezúttal ügyvédnek adta ki magát, és azt mondta a többnyire idős embereknek, hogy unokájuk vagy gyermekük bajba került, netán baleset érte és sürgősen pénzre van szüksége.

Az esetek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, ha bárki hasonló hívást kap ismeretlenektől, vagy akár úgy is, hogy családtagként, barátként, ismerősként, hatósági személyként, vagy akár orvosként mutatkozik be a hívó, és sürgősen pénzt kér, legyen bizalmatlan. Ilyenkor szakítsa meg a vonalat és hívja fel rokonát azon a telefonszámon, amelyiken máskor is beszélni szoktak! Győződjön meg arról, hogy tényleg bajba került-e! Idegenekkel ne beszéljen meg találkozót és ne adjon át pénzt, ékszereket, egyéb dolgokat, illetve idegen számlaszámra, névre ne utaljon, küldjön pénzt! Ha rendőri intézkedésre, segítségre van szüksége, hívja a nap 24 órájában ingyenesen hívható 112-es számot!

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×