eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A határsértőket szállító jármű belső tere. Illegálisan Magyarországra érkezett tizenhét emberre bukkantak a rendőrök az M1-esen Mosonmagyaróvárnál, egy furgonban. Az autópályán, az osztrák határhoz közel, úgynevezett kitereléses rutinellenőrzést tartottak, ebbe futott bele a furgon, amelynek rakterében rábukkantak a migránsokra, akik palesztinnak mondják magukat. Az elsődleges adatok alapján az embercsempész a szerb határ közelében vette fel a csoportot, és a Bécshez közeli Schwechatra tartott velük.
Nyitókép: MTI Fotó: Matusz Károly

Embercsempész-maffiát számoltak fel Magyarország déli részén

Kilenctagú embercsempészcsoportot számoltak fel Csongrád-Csanád vármegyében a nyomozók - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A nyomozók több hónapig tartó felderítőmunkájának eredményeként felszámolta azt a csoportot, amely 2022 őszén a magyar-szerb határszakaszról a szlovák határ közelébe szállított illegális migránsokat.

Az egyik azonosított tettest a nyomozók 28 fuvar megszervezésével gyanúsítják, a csoport további három tagja pedig egyenként legalább tíz esetben csempészett Magyarország területére jogellenesen bejutott külföldieket Komárom-Esztergom megyébe.

A főszervező ellen korábban az osztrák társhatóságok is európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, szintén embercsempészés miatt. Az eljárás során a nyomozók lefoglaltak több, az elkövetésekhez használt gépkocsit és mobiltelefont. Az ügyben valamennyi gyanúsított beismerő vallomást tett, a nyomozók egyikük kivételével letartóztatták őket.

A nyomozás iratait a vármegyei nyomozók megküldték az ügyészségnek.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×