eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Covid-gyógyszerért adott kenőpénzt egy nő

Egy nő saját magának és ismerőseinek szerezte meg a gyógyszereket, valamint negatív Covid-tesztet is intézett egy másik személynek, hogy utóbbi külföldre utazhasson.

Előkészítő ülést tartottak abban a büntetőügyben, amelyben egy nőt hatrendbeli gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban – egy esetben felbujtóként – elkövetett vesztegetéssel, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással és felbujtóként, folytatólagosan, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétségével vádolnak – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A vádirat szerint a nő többször is pénzt adott egy orvosnak azért, hogy – az orvosi kötelezettségét megszegve –

eltulajdonítson a számára az egyik fővárosi kórházban tárolt Favipiravir gyógyszerkészítményből.

A nő saját magának és ismerőseinek szerezte meg a gyógyszereket. A vádlott egyik ismerőse soron kívüli ellátásért is lefizette az orvost. Ezeken felül pedig egy alkalommal közreműködött abban is, hogy egy másik személy – mintavétel nélkül – negatív koronavírus teszteredményhez jusson azért, hogy így igazolást szerezve külföldre utazhasson.

Az előkészítő ülésen az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság hagyja jóvá a Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádlottal előzetesen kötött egyezségét és ítélje a terheltet 2 év – 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, valamint 2,5 millió forintos pénzbüntetésre. A bíróság azonban az egyezség jóváhagyását megtagadta, mivel a vádlott az előkészítő ülésen olyan körülményekre utalt, amelyek alapján kétségessé vált a beismerő nyilatkozatának egyértelműsége.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság egyesítse a büntetőügyet, az ügyben érintett orvossal és vádlott-társaival szemben folyamatban lévő büntetőügyhöz, amelyben 2024. január 17-én lesz előkészítő ülés és tárgyalás. Az egyesítésről a bíróság később fog döntést hozni.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×