eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Police car in action with blinking light and siren signal at night in the city. Blurred bokeh background, public lighting lamps.
Nyitókép: zozzzzo/Getty Images

Nagyot kaszált a rendőrség a gigarazziában

Fogtak tolvajt, ittas sofőrt, garázdát, engedély nélkül vezetőt a BRFK munkatársai a komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzés közben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság átfogó akciót szervezett november 17-én estétől másnap reggelig a főváros V., VI. és VII. kerületében – írja a police.hu beszámolója.

A 60 rendőr munkáját sokan segítették a társahatóságok közül.

Az egyenruhások 500-nál is több személyt, 235 járművet ellenőriztek és összesen 13 embert fogtak el vagy állítottak elő.

Köztük négy személyt lopás, garázdaság, bódult állapotban járművezetés bűncselekmények elkövetése közben értek tetten, de intézkedniük kellett kábítószer birtoklása miatt, intézetből szökött fiatalokkal, és szabálysértés miatt körözött emberekkel szemben is. Az akció ideje alatt az egyenruhások két embert találtak, akik egészségügyi ellátásra szorultak.

Az estéről videós összefoglalót is feltöltött a rendőrség hivatalos YouTube csatornájára:

A rendőrök ellenőrizték a közterületek rendjét, egy eltiltott és két engedély nélküli járművezetőt állítottak elő, közülük az egyiket eltűnés miatt is körözték. Továbbá közlekedési szabálysértések miatt volt szükség intézkedésre, többek között forgalomból kivont gépkocsi, lejárt műszaki érvényesség, megállás szabályainak be nem tartása, záróvonal átlépése miatt.

Egy V. kerületi szórakozóhelyet is ellenőriztek

a vendégekre és a biztonsági személyzetre kiterjedően, ám nem találtak hiányosságot vagy jogsértést.

A társhatóságokkal közösen 205 taxit ellenőriztek. Az egyik sofőrt engedély nélküli vezetés miatt állítottak elő, öt hatósági jelzést vettek el engedély nélküli személyszállítás miatt, és egy helyszíni bírságot szabtak ki.

Minden hónapban szervez a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrök és más hatóságok bevonásával zajló komplex ellenőrzést a belvárosi kerületekben – amellett, hogy itt a hétvégi időszakokban is kiemelt rendőri jelenlétet biztosítanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×