eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Fokozott közúti ellenőrzés az egyik helyszínen Berettyóújfaluban a Népliget utcában 2021. március 9-én. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) Seatbelt elnevezésű programjához csatlakozva az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használatát figyelik országszerte a rendőrök. Az egyhetes akcióban elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát ellenőrzik.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lesújtó a legutóbbi nagy rendőrségi ellenőrzés eredménye

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tartott a rendőrség országos akciót 2023. november 6–12. között, kifejezetten teherautókra és buszokra koncentrálva.

Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat ellenőrizték. A ROADPOL Truck & Bus keretében kiemelt figyelmet fordítottak a vezetési- és pihenőidővel, továbbá a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták - írja beszámolójában a police.hu.

A rendőrök az egy hét alatt Magyarország közútjain 6 964 tehergépkocsit és 670 autóbuszt ellenőriztek.

Az ellenőrzések során 2 195 alkalommal, azaz az esetek több mint 28 százalékánál állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást 11 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. A teherautók ellenőrzése során a vezetési- és pihenőidővel kapcsolatos szabálytalanság miatt 189-szer, jármű- és rakománybiztonsággal kapcsolatban 208 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 181 alkalommal kellett intézkedniük. Tíz esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 370 alkalommal nem használták a passzív biztonsági eszközt, 414 jármű vezetője pedig gyorsabban hajtott a megengedettnél.

Az autóbuszok ellenőrzésekor a vezető- és pihenőidővel összefüggésben 15 szabályszegést regisztráltak, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 16 alkalommal kellett intézkedni. 49 olyan eset volt, amikor a vezető nem használt passzív biztonsági eszközt, és 17 sofőr lépte át a megengedett sebességet.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×