eur:
389.78
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja előtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Újabb részletek az angyalföldi gyilkos elfogásáról – speciális egységet kellett bevetni

Öt nap után bukkantak a rendőrök a barátnőjét a gyanú szerint meggyilkoló férfira, és biztosra mentek.

A budapesti rendőrök bevetési osztályának speciális kiképzéssel bíró nyomozói fogták el kedden, nem sokkal 13 óra előtt, a III. kerületben, a Római-parton azt a 36 éves férfit, aki a múlt csütörtökön végzett 27 esztendős barátnőjével, M. Petrával – értesült a Blikk.

Abból, hogy a BRFK legjobban felszerelt, fegyveres bűnözők ellen is bevethető rendőreit kérték fel az elfogásra a bűnügyi felderítést végző nyomozók, az következik, hogy nem bíztak semmit a véletlenre, nem adtak esélyt T. Róbert Dánielnek a további menekülésre. A férfinek öt napig nyoma veszett, telefonját kikapcsolta, bankkártyáját nem használta, a nyomozók előtt is ismert családi-baráti kapcsolatainál nem jelentkezett. Végig a fővárosban bujkált.

"A rendőrségre befutó bejelentések szerint látni vélték Angyalföldön a Szent Mihály Plébánia körüli utcákban már a gyilkosság másnapján is – mondta a lapnak Szikszai István, a rendőrség egyik célkörözési, vagyis fejvadász csoportjának korábbi tagja. – Ez teljesen életszerű volt, ám nem azért, mert a helyszín csak három buszmegállónyira található az áldozat lakásától, hanem mert ennek a templomnak az urnatemetőjében van a gyanúsított nagyapjának a síremléke. A közösségi oldalain látható bejegyzések szerint nagyon szoros volt a gyanúsított kapcsolata a három éve meghalt nagyszülővel, nem kizárt, készülve a menekülésre vagy az elfogására, még utoljára ellátogatott az urnához."

T. Róbert Dánielt a Margitszigeten is látni vélték, de a szakértő szerint éjszaka nem mozoghatott a városban, mert minden rendőr őt kereste.

Orosz István, a rendőrség egyik szervezett bűnözés elleni osztályának nyugalmazott vezetője szerint szállodába nem mehetett, hiszen az ő arca volt az egyik legismertebb az elmúlt időszakban, ezért vélhetően egy kölcsönlakásban vagy a szabad ég alatt alhatott.

A lap szerint a férfi az Angyalföld-Margitsziget-Római part tengely körül mozgott, és mivel a futás volt a hobbija, nem tűnhetett ki a környezetből egy egyszerű edzőszettben. Minden bizonnyal figyelte valamilyen elektronikai eszközről a róla szóló híreket, hiszen kedd reggelre kiürítette az Instagram-profilját, amelyen közös képeken szerepelt az áldozatával, s amire közel 1000, őt gyalázó, a családtagjait is sértegető, fenyegető üzenet érkezett. Vagyis könnyen elképzelhető, az buktatta le, hogy használta a Facebookját vagy az Instagramját.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×