eur:
390.97
usd:
366.67
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Angyalföldi gyilkosság - furcsa nyomra lettek figyelmesek

Az internetezők vették észre.

Még mindig tart a hajtóvadászat az ellen a férfi ellen, aki a feltételezések szerint féltékenységből végzett barátnőjével, a 27 éves Petrával, a fiatal nő lakásán. A 36 esztendős Türk Róbert Dániel nyomára egyelőre nem akadt rá a rendőrség, habár figyelik a számlaszámait, a bankkártyáit, az útlevelét is. Európában, a schengeni térségben könnyen eljuthatott külföldre is anélkül, hogy igazolnia kellett volna magát.

Felmerült, hogy a férfi öngyilkos is lehetett. Erről beszélt Kátai Elek volt rendőrségi nyomozó a Fókusznak: "tisztában van vele, hogy hajtóvadászat indult ellene. Ha végigmérte a lehetőségeket, és önként nem adta fel magát az elmúlt időszakban, akkor jó esély van arra, hogy öngyilkosságot követett el, vagy valami olyan helyzetbe került, amilyet még nem látunk".

Mások szerint viszont még életben van és erre utal az, amire egyik olvasója hívta fel a Blikk figyelmét: míg néhány nappal ezelőtt nyilvános volt a férfi Instagram-profilja, kedden már privát, tehát nem láthatók rajta a megosztott fotók.

Az RTL arról is beszámolt, hogy Petra tiszaújvárosban nőtt fel, családja, barátai most is élnek ott. A pár tíz napja még látszólag boldogan járt a városban egy sportversenyen. A férfi egyik ismerőse szerint a gyanúsítottat kifejezetten jó megjelenésű, jól szituált, kedves, közvetlen emberként ismerték.

Andrea Michielin, Petra korábbi barátja a Blikknek beszélt arról, hogy négy év után barátságban váltak el tavaly, és éppen ebből adódtak a gondok, mivel a lány új párja nehezen viselte, hogy az Olaszországban élő férfi még mindig része volt a lány életének.

A férfi akár hosszabb ideig is bujkálhat Bezsenyi Tamás kriminológus szerint.

"Mivel a barátai szerint egy számítógép előtt ülő kocka, ez jól jöhet a rejtőzködésnél. Mert aki több órát képes egy helyben ülni az irodában, az kibírja több hétig is, hogy ne menjen el a rejtekhelyéről. Ez pedig kulcsfontosságú. Az is segíthet neki, hogy ért az informatikához, mert ha piacképes tudással rendelkezik, akkor online is dolgozhat hamis személyazonossággal" - mondta a 24.hu-nak.

Arról is beszélt azonban, hogy a bujkálás, különösen kezdetben, rendkívül költséges: a lakásbérléshez, az utazáshoz, akár hamis iratokhoz sok pénz kell. Kérdés, hogy sikerült-e ezeket beszereznie, illetve később tud-e állást találni.

A férfi ugyanis a nyilatkozó szakértők szerint nem tervelte ki előre a tettét, hirtelen ölhette meg Petrát.

"Egy olyan embernél, akinél más is van a háttérben pszichés dolog miatt, elegendő egy szikra"

- fogalmazott Kátai Elek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 19:41
×
×
×
×