eur:
387.1
usd:
369.8
bux:
0
2023. október 3. kedd Helga
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Ijesztő maszkos figura rontott láncfűrésszel a rendőrökre – képek

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal a férfival szemben, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket.

A megalapozott gyanú szerint egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál a hétvégén az éjszakai órákban a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegette a közelében tartózkodó embereket.

A férfi cselekményéről bejelentés érkezett, így rendőrök érkeztek a helyszínre, ahol megkezdték az intézkedést az elkövetővel szemben – olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében tartott láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, mialatt azt kiabálta, hogy

megdöglenek, mindenkit megöl.

A férfi a láncfűrészt elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása következtében elejtette. Ekkor egy boxert vett elő a ruházatából és azzal indult el az egyik intézkedő rendőr felé.

Mivel az elkövető cselekményével többszöri felszólításra sem hagyott fel, az intézkedő rendőrök vele szemben a további ellenszegülés megtörése érdekében ismét elektromos sokkolót alkalmaztak és elfogták.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte az őrizetét, majd indítványt tett letartóztatásának elrendelésére. A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvánnyal mindenben egyetértve elrendelte az elkövető letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. október 2. 16:39
×
×
×
×