eur:
389.32
usd:
361.56
bux:
67904.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Milliós vagyont érő Stradivarit loptak el egy magyar nyugdíjastól

Három és félmillió forint értékű hegedűt loptak el egy dabasi nyugdíjastól. A tolvaj talán nem is tudta, hogy milyen értékes hangszert vitt el.

Többmilliós hegedűt adtak vissza a dabasi nyomozók egy helyi nyugdíjasnak. A gyanúsítottat is elfogták, aki állítja, maga is meglepődött tettén - írja a police.hu.

A rendőrök csak a lopás körülményei írják le. Eszerint az idős férfinél vállalt alkalmi munkákat a 39 éves tolvaj. Összeszedte a leveleket, megnyeste a fákat, lehordta a gallyakat a pincébe, amikért fizetséget is kapott.

Az egyik ottlétekor látta meg a hegedűt, amiért április 6-án visszament. Átmászott a kerítésen, egy téglával betörte az ablakot, majd a zeneszobába ment. Magához vette a hangszert és a két vonót rejtő tokot, majd a 3,5 millió forintot érő Stradivarit a kardigánja alá dugva elmenekült.

A nyomozók egy nap alatt elfogták.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×