eur:
393.57
usd:
367.92
bux:
65846.04
2024. április 23. kedd Béla
Law and order concept. Handcuffs, gavel on book on a wooden background, top view
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Vége lehet H. Zoltán fogvatartásának

Az ismert divattervező ősz óta tagadja a drogkereskedés gyanúját. A bíróság nem dönthet másképp.

A 24.hu úgy tudja, szabadulhat letartóztatásából H. Zoltán divattervező, akit október 21-én fogtak el egy másik férfival együtt drogkereskedelem gyanúja miatt.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint az észak-pesti ügyészség indítványozta a szabadulást, bűnügyi felügyeletre változtatva a szabadságkorlátozó intézkedést.

Mivel a bíróság szigorúbb kényszerintézkedést nem hozhat az ügyészségi indítványnál, maximum elutasíthatja azt, ez pedig azt jelenti, véget ér H. Zoltán és társa fogvatartása.

Azon a bizonyos őszi éjszakán egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm marihuánát és 16 gramm kokaingyanús port, a másik férfinál pedig körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port, az elsődleges adatok szerint kokaint találtak. A divattervező a drogfogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele ennél a mennyiségnél kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×