eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Részegen lépett a motoros elé, most elítélhetik a gyalogost

Vádat emeltek azzal a 31 éves férfival szemben, aki 2019 júniusában, a Blaha Lujza térnél lévő egyik zebránál, ittasan, a piros lámpa ellenére lépett az úttestre. Ekkor elütötte egy túl gyorsan haladó motoros. A jármű vezetője a balesettel összefüggésben egy évvel később életét vesztette.

A vádirat szerint egy férfi 2019. június 25-én éjjel, ittasan gyalogolt a VIII. kerület, Blaha Lujza téri villamosmegállónál lévő járdaszigeten. A piros lámpa ellenére lelépett az úttestre és ekkor elütötte egy 93 km/h-val száguldó motoros.

A túl gyorsan hajtó motoros észlelte a zebrán szabálytalanul átkelő gyalogost, de fékezéssel és elkormányzással sem tudta már elkerülni a balesetet.

A gyalogos súlyos, több hónap alatt gyógyuló, részben maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett. A balesetben a motorosnak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy azokkal okozati összefüggésben, a folyamatos kórházi kezelés ellenére, több mint egy évvel később életét vesztette.

A baleset, és azzal összefüggésben a motoros halála azért következett be, mert a gyalogos közlekedési szabályt szegett. Ugyanakkor, amennyiben a motoros a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy késedelem nélkül megkezdett fékezéssel még az ütközés helye előtt meg tudott volna állni.

Az ügyészség a gyalogost gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza. A motorossal szemben indult eljárást a halála miatt megszüntette.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×