INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

lottó

telitalálat

feleség

Egy nő kitölti az EuroJackpot szelvényt a sorsolásos játék október 4-i indulása előtt Budapesten, a Pólus Centerben lévő Szerencsejáték Zrt. lottózóban 2014. október 2-án.

Százmilliókkal akarta átverni feleségét a magyar lottómilliomos

Infostart / MTI

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki válásuk során eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, több száz millió forinttal megkárosítva őt.

Az ügyben harmadfokon eljáró ítélőtábla csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a korábban első fokon felmentett, majd a másodfokú bíróság által két év letöltendő szabadságvesztésre ítélt férfit.

A házaspár 2016 novemberében telitalálatot ért el az ötös lottón. A csaknem 900 millió forintos, közös nyereményt a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, amelyek felett a férj rendelkezett.

A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat, valamint gépjárműveket vásárolt. Időközben azonban házasságuk megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt. Egyeztetéseik során a férfi azt állította, a nyereményből már csupán 300 millió forint maradt, jóllehet a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.

A vádlott nyilatkozata alapján megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A megállapodásban a vádlott kötelezettséget vállalt arra, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben.

A feleség a pénz átutalását követően szembesült azzal, hogy férje tévedésbe ejtette,

és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki.

Az ítélőtábla tanácsa az enyhítő körülmények jelentős túlsúlyára és arra tekintettel, hogy a büntetlen előéletű vádlott időközben egy megállapodásban kötelezettséget vállalt a volt feleség által igényelt összeg megfizetésére, úgy ítélte meg, hogy a büntetés célja próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett is elérhető.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018