eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A szexuális zaklatással vádolt Paul Haggis Oscar-díjas kanadai forgatókönyvíró, rendező érkezik perének tárgyalására a New York-i Legfelsőbb Bíróságra 2022. október 17-én. Haggis ellen azután indult eljárás, hogy egy nő megvádolta őt többnapi kényszerített szexuális együttlétekkel. A bűncselekmény után a sértettet egy ismeretlen férfi vitte ki a repülőtérre, majd magára hagyta.
Nyitókép: MTI/AP/Yuki Iwamura

Szexuális erőszak - Bűnös a hollywoodi legenda

A 69 éves rendező-forgatókönyvíróé az Ütközések és a Millió dolláros bébi is. Sok van a számláján - de kevés marad.

Legalább 7,5 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte egy New York-i bíróság esküdtszéke helyi idő szerint csütörtökön Paul Haggis Oscar-díjas kanadai rendezőt, akit egy nő azzal vádolt meg 2017-ben, hogy négy évvel korábban megerőszakolta őt - jelentette az amerikai sajtó.

A kártérítés teljes és pontos összege még nem ismert, mert a bíróság jövő héten további büntetési tételeket szabhat ki.

A Haggist feljelentő nő azt állította, hogy a rendező 2013-ban egy filmes rendezvény után megerőszakolta őt New York-i lakásában. Haggis a bíróság előtt elismerte, hogy szexuális kapcsolata volt a nővel, de azt hangoztatta, hogy az kölcsönös beleegyezésen alapult.

A panaszos nő ügyvédje az ítélethirdetés után azt mondta, ügyfele és a MeToo-mozgalom hatalmas győzelmeként értékeli a Haggisre kiszabott büntetést. A rendező ügyvédje ugyanakkor megdöbbenésének és csalódottságának adott hangot, és azt állította, hogy védence nem részesült korrekt eljárásban - adta hírül a People.com hírportál.

A nagyjából három hétig tartó eljárás során több olyan nőt is meghallgattak, akik szintén azt állították, hogy az 1996 és 2015 közötti időszakban Haggis szexuális kapcsolatra kényszerítette őket. A 69 éves filmrendező ellen a nyáron Olaszországban is eljárás indult, miután egy fiatal nő nemi erőszak miatt feljelentést tett ellene.

Haggis forgatókönyvíró, filmproducer, valamint filmes és televíziós rendező.

Az Oscar-díjat 2006-ban kapta meg a Ütközések című filmdrámája rendezéséért. Ő írta a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvét.

A Harvey Weinstein-botrány során több nő is szexuális zaklatással vádolta meg, de ő ezeket a vádakat tagadta.

Harvey Weinsteint, Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmmogulját 23 éves börtönbüntetésre ítélték 2020-ban, miután számos alkalmazottja és sok színésznő vádolta meg szexuális visszaéléssel, zaklatással, egy színésznő pedig szexuális erőszakkal is.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×