eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A man giving bribe money in a brown envelope to another businessman in a corruption scam
Nyitókép: Atstock Productions/Getty Images

Miniszterre hivatkozott egy ügyvéd, amikor vesztegetési pénzt kért és kapott

Befolyással üzérkedés miatt vádat emelt egy ügyvéd ellen az ügyészség, és letöltendő börtönt indítványozott - irta közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség szerint egy kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárásban a nyomozóhatóság 2019-ben őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki egy Pest megyei nő fiát. Az anya felkereste budapesti ügyvéd ismerősét azért, hogy elintézze letartóztatásban lévő fia szabadon bocsátását, és meghatalmazta védelmének ellátásával.

Az ügyvéd

tíz millió forintot kért

és kapott azért a nőtől, hogy rendőri, ügyészi és bírói kapcsolatain keresztül elérje, hogy a kényszerintézkedést szüntessék meg. A pénzt a nő készpénzben adta át a védőnek az ügyvédi irodában.

Később az ügyvéd további tíz millió forintot kért a nőtől, cserébe azt ajánlotta fel, hogy elintézi a büntetőeljárás felfüggesztett szabadságvesztés büntetéssel történő lezárását.

Az ügyvéd valótlanul állította azt, hogy egy miniszter, egy rendőr ezredes és egy főügyészségi ügyész a vesztegetési pénzért közbenjárnak a büntetőügyben.

A vádlottak az eljárás során nem ismerték el a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség két és fél évet kért az ügyvédre feltéve, ha beismeri tettét.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×