eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla
Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél 2020. április 5-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokban, drogériákban és a patikákban 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak és vásárolhatnak. A rendőrség a közterületeken megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A Normafánál ütötte fejbe a 91 éves nőt, majd egy 77 évesre is rátámadt

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 42 éves férfival szemben, aki tavaly novemberben az értékeik megszerzése érdekében egymás után két időskorú nőt is megtámadott.

A vádirat szerint a férfi 2021. november 16-án délután a XII. kerületben a Normafa úton sétált, amikor felfigyelt a járdán előtte haladó 91 éves nőre, és elhatározta, hogy erőszakkal megszerzi az értékeit. A férfi egy ideig követte az időskorú nőt, majd egy kemény, tompa tárggyal hátulról nagy erejű ütést mért a fejére. A nő eszméletét veszítette és a földre zuhant. A támadó elvette a földön fekvő áldozattól a táskáját, amiben a sértett iratai, legalább tízezer forint készpénze, valamint a bankkártyája volt. A bántalmazás következtében a nő életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A férfi az elrabolt bankkártyával több dohányboltban és üzletben vásárolt, összesen mintegy 15 ezer forint értékben. Ezen kívül több mint tíz különböző alkalommal fizetett a bankkártyával budapesti metrómegállók jegyautomatáinál, menetjegyek és bérletek vásárlására, összesen ötvenezer forint értékben.

A támadást követő napon délelőtt a férfi hátizsákjába rejtett egy 40 cm hosszú fémrudat, majd az Örs vezér tér környékén keresett újabb időskorú áldozatot. Felfigyelt egy 77 éves nőre, akit hazáig követett. A társasházhoz érve a férfi belépett a sértett után a lépcsőházba, beszállt vele a liftbe, elővette a táskájából a fémrudat, és azzal hátulról fejbe ütötte a nőt.

A nő az ütés ellenére dulakodni kezdett a vádlottal és közben segítségért kiabált.

A vádlott ezután felhagyott a támadással, és értékek megszerzése nélkül elmenekült. A megtámadott nő a fején repesztett sebzést szenvedett, de a bántalmazás jellege és eszköze alkalmas volt súlyosabb sérülések okozására is.

Forrás: Fővárosi Főügyészség
Forrás: Fővárosi Főügyészség

Az ügyészség a 42 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, illetve annak kísérletével, továbbá információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja. Fegyházbüntetést is indítványoztak ellene.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×