eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Rémálom Németországban: egész eddigi életét szobába zárva töltötte egy nyolcéves kislány

A német lapok által csak Mariaként emlegetett lány az elmúlt hét és fél évben a 25 ezres Attendornban élő nagyszüleinél lakott.

A német hatóságok kiszabadítottak egy nyolcéves lányt, aki a vád szerint egész életét a nagyszülei egyik szobájába zárva töltötte – írja a Guardian.

Az ügyész a helyi lapoknak azt mondta: a lány valószínűleg semmit sem láthatott a külvilágból. Szeptember 23-i kiszabadítása után az orvosok nem találtak rajta fizikai bántalmazásra vagy alultápláltságra utaló jeleket. Beszélni rendesen tudott, de nemcsak a lépcsők okoztak neki látható nehézségeket, hanem az egyenetlen talaj is.

A kislány még sose látott erdőt, réten sem volt még, autóban sem utazott.

Arról nincs információ, anyja és nagyszülei miért dönthettek úgy, hogy bezárják, a kérdésekre nem válaszoltak.

Maria apja a lány születésekor már külön élt az anyától, aki csak egy cetlit hagyott az autóján, amin annyi állt, hogy Olaszországba költöznek. A nő a hatóságoknak 2015-ben jelentette, hogy Calabriába költözött.

Az apa még 2015 szeptemberében tett bejelentést arról, hogy látta az anyát és a gyereket Attendornban, de amikor a hatóságok megkeresték a nagyszülőket, azok azt mondták, a nő és a gyerek Olaszországban él. Egy közelben élő házaspár idén júliusban tett bejelentést a rendőrségnél, miszerint a nagyszülők fogva tarthatják a gyereket. Az anya rokonai is megerősítették: német vezetékes számon szokták hívni. Az olasz hatóságok alátámasztása szerint is a nő soha nem élt a megadott calabriai címen.

Az ügyészség kiskorú fogva tartásával és rossz bánásmóddal vádolja az anyát és a nagyszülőket. Maria 47 éves anyja akár tíz év börtönbüntetést is kaphat.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×