eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fotó: police.hu videója

A bíróság is lépett a Hős utcai emberölés ügyében, videón a gyanúsítottak elfogása

Letartóztatták a budapesti Hős utcai gyilkosság elkövetésével és az áldozat lakásának felgyújtásával gyanúsított két embert.

A bíróság elrendelte annak a párnak letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a férfi megölt a X. kerületi Hős utcában egy idős asszonyt, majd élettársával visszatért az áldozat lakásába és felgyújtotta - írja az Infostartnak eljuttatott közleményében a Fővárosi Törvényszék.

A dokumentumban újra felidézik a bűncselekményt, amelyről az Infostart is beszámolt. Eszerint a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi október 19-én éjjel bement egy Hős utcai lakásba, ahol egy éles eszközzel megölte az ott lakó, leromlott egészségi állapotban lévő idős asszonyt és 400 ezer forintot elvitt a lakásból. A 48 éves férfi ezek után a pénzt odaadta a 36 éves élettársának, majd visszamentek a tetthelyre. Itt újabb 60 ezer forintot találtak.

Ezek után gyújtották fel az otthont, hogy eltüntessék a nyomokat.

A rendőrségi beszámolóból az már korábban kiderült, hogy rokonaiknál próbált elrejtőzni a gyakran alkoholizáló pár.

Az elfogásuk

A férfit nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, a nőt pedig emberöléssel kapcsolatos bűnpártolással és kifosztással. Az ügyészség indítványozta mindkettőjük letartóztatását.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×