INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

körözés

elfogás

békéscsaba

florida

Három éve keresett békéscsabai bűnözőt fogtak el Floridában

Három éve keresett békéscsabai bűnözőt fogtak el Floridában

Infostart

Egy körözött magyar férfit Amerikában, míg egy körözött angol férfit hazánkban fogtak el a rendőrök. Mindkét rajtaütés a KR NNI célkörözési egységének renoméjaként könyvelhető el.

Egy nap különbséggel két sikeres elfogás is szerepelt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály (KR NNI ÉCFO) Célkörözési Osztályának napi jelentései között. A magyar TOP 50-es listán szereplő Ny. Roland Imrét az USA-ban, míg a nemzetközi elfogatóparanccsal keresett Anton Lloyd Junior H-t Magyarországon sikerült kézre keríteniük – írja a police.hu.

A 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték a hatóságok. A Fővárosi Törvényszék BV Csoportja először nemzeti, majd 2020-ban európai, míg 2021-ben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Miután felmerültek olyan információk, hogy a férfi az Amerikai Egyesült Államokban rejtőzködik, a KR NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az Europol Magyar Összekötő Irodán keresztül az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal, akik 2022. július 21-én véget vetettek a körözött bujkálásának. Florida állam Saratosa nevű városában fogták el, majd vették őrizetbe. Kiadatásáról később dönt az Amerikai Egyesült Államok bírósága.

A 36 éves Anton Lloyd Junior H. ellen az Egyesült Királyság adott nemzetközi körözést, miután kirabolt egy nőt. Az eset 2019-ben egy londoni hotelben történt. Egy prostituált volt az, akit bántalmazott, és fojtogatott, majd elvette pénzét.

Az angolok évekig keresték, mire olyan információhoz jutottak, hogy a férfi Magyarországon tartózkodhat.

Ekkor keresték fel az Egyesült Királyság társhatóságai a KR NNI ÉCFO Célkörözési Osztályát a vélhetőleg hazánkban rejtőzködő férfi felkutatása érdekében. A National Crime Agency információiból kiindulva jutottak el a KR NNI nyomozói a körözött bűnöző feltételezett budapesti tartózkodási helyéhez.

A Készenléti Rendőrség bevetési egységeivel közösen a VI. kerületben, az utcán fogták el 2022. július 22-én, majd őrizetbe vették. Kiadatásáról a magyar bíróság a későbbiekben dönt.

Nyitókép: Forrás: police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018