eur:
394.88
usd:
371.88
bux:
66400.29
2024. április 16. kedd Csongor
Concept de la prison et de la privation de liberté avec la lumière du jour qui éclaire l’intérieur d’une cellule au travers des barreaux de la fenêtre.
Nyitókép: Pict Rider/Getty Images

Budapesten akadt horogra a világ egyik legkeresettebb drogkereskedője

Pár éve holttá nyilváníttatta magát, több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt.

Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjét. A brazil férfi 45 tonna kokaint csempészett 2017 és 2019 között – jelentette be a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nemzetközi bűnözés elleni főosztályának vezetője Budapesten.

Boross Zoltán ezredes elmondta: az 54 éves férfit - akinek a nevét a sajtótájékoztatón nem hozták nyilvánosságra - az Interpol a brazil bíróság által 30 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt kibocsátott nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte.

A férfi felkutatását az is nehezítette, hogy pár éve holttá nyilváníttatta magát, több mint tíz álnevet és hamis iratokat használt - ismertette a főosztályvezető.

A magyar hatóságok kedd hajnalban nemzetközi együttműködés keretében kaptak információt arról, hogy a veszélyes fegyveres bűnöző Magyarországon tartózkodik. Az NNI munkatársai

hat óra alatt felkutatták, azonosították és egy budapesti vendéglátóhely teraszán

a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével elfogták a férfit.

Kihallgatásán a férfi tagadta, hogy ő lenne az Interpol által körözött személy, de az ujjlenyomata egyezést mutatott - ismertette az ezredes.

A férfi szállodai szobáját is átkutatták a magyar hatóságok és közokirat-hamisítás miatt eljárást indítottak ellene. Kiadatásáról a magyar bíróság dönt majd - tette hozzá Boross Zoltán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×