INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

zaklatás

bántalmazás

vádemelés

ételfutár

fenyegetés

Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.

Elgurult a gyógyszer, miután a futárnő felverte az autójával az utca porát

Infostart

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése, zaklatás és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki azért, hogy megleckéztesse az ételhordó futárt, követni kezdte, majd egy zsákutcában útját állta és bántalmazta, valamint életveszélyesen megfenyegette a nőt.

A vádirat szerint a kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – 2021. szeptember 8-án délben egy útkereszteződésben megállt az ételhordó futár autója mellett és a lehúzott ablakon keresztül szidalmazni kezdte amiatt, hogy előzőleg a haladása során felverte a port a férfi lakóháza előtti földes úton. A nő közölte, hogy futár és sietnie kell a kiszállítással, majd elhajtott a helyszínről. Észrevette azonban, hogy a férfi követi őt, ezért sietségében és tévedésből egy közeli zsákutcába hajtott be. Mire megfordult, a férfi utolérte és autójával útját állta, emiatt nem tudott továbbhaladni.

A vádlott kiszállt a járművéből és odalépett a sértetthez, hogy ismét számon kérje őt. Ekkor a futárnő a telefonjával fényképet készített az útját álló jármű helyzetéről, egyúttal segítséget akart hívni. A férfi azonban benyúlt a jármű nyitott ablakán és rángatni kezdte a nőt, miközben a telefonját is igyekezett kicsavarni a kezéből. Dulakodás közben könyökével megütötte a nő száját, leverte fejéről a szemüvegét és betörte a telefonjának kijelzőjét. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló felszínes sérüléseket szenvedett.

A futárnő kiabálására a vádlott rövidesen felhagyott a támadással és a közeli lakóhelyére hajtott, ahová a sértett – mozgási szabadságát visszanyerve – követte, miközben segítséget hívott a helyszínre. Itt ismét szóváltásba keveredtek, melynek során a férfi azzal fenyegette meg a nőt, hogy

„a rendőrök előtt is kitapossa a belét”.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá zaklatás és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images
A címlapról ajánljuk

Vlagyimir Putyin elutazik

Az orosz elnök a jövő héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogatva az ukrajnai háború...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018