eur:
389.7
usd:
361.76
bux:
68447.9
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A police car at night with its emergency lights on.
Nyitókép: aijohn784/Getty Images

18+ – Két rendőr erőszakolhatta meg Zsiga Katalin őrmestert

Határőrszolgálaton elkábították és elvették a szüzességét. Felettesei most azzal fenyegetik, hogy "katonai bűncselekményt" követ el, ha nem veszi fel újra a munkát. Nyomozás indult.

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozik Zsiga Katalin őrmester, aki talán az egész rendőri állományt megrázó vallomással állt elő – és tette is meg ügyészségi feljelentését: két rendőr kollégája megerőszakolta.

A korábban történt esetből azért most lett ügy, mert kollégái most hozták tudomására, hogy az egyik határszolgálat alkalmával elkábították, és öntudatlanul bántak el vele úgy, hogy korábban szűz volt – olvasható a Blikk cikkében.

A történtekből mindössze arra emlékszik, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztak, majd fájt a feje, ezért aludni ment. (Zsiga Katalin visszahúzódó nő, nem jár bulizni, nem fogyaszt alkoholt.)

Reggel még rosszabbul volt, a határról hazafelé el is ájult,

arra tért magához, hogy egy parkolóban van, le van húzva az ablak, ő pedig vérzik.

Mivel nem tudta, mi lehet, a Kerepesi úti rendőrségi laktanyába visszatérve nem ment orvoshoz, ám néhány nappal később egy kollégája telefonon hívta, hogy valamit el kell mondania neki.

"Közölte, hogy már nem bírja tovább, és tudnom kell, hogy

egy videó kering rólam, amin az látszik, hogy két kollégám, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakol.

Ezt nem akartam elhinni, de aztán a felvételt is elküldték nekem" – fogalmazott Zsiga Katalin.

Elmondta továbbá, hogy az egyik erőszaktevő nem is csak beismerte tettét, de a nőt hibáztatta, hogy "nem adta oda magát", és még fenyegette is, hogy "ne beszéljen".

Zsiga Katalin azonban jelentést tett, amelybe még a fenyegetést is beleírta.

Ám nem hittek neki, ami miatt üvöltözve tiltakozott, még a pszichiátriára is el akarták vinni az éjszaka közepén.

A rendőrnőt ezt követően szabadságra küldték, jelezve, majd értesítik a fejleményekről. December 10-re pedig behívták dolgozni, de Zsiga Katalin ellenszegült, hogy nem akar együtt dolgozni erőszaktevőivel, fél tőlük, amire azt a választ kapta feletteseitől, hogy ez esetben "katonai bűncselekményt követ el".

Zsiga Katalin nem akarja többé felvenni az egyenruhát.

Az ORFK a lap közlésére annyit közöltek, "a nyomozáshoz minden támogatást megadnak", és "a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×