eur:
394.93
usd:
365.24
bux:
70237.82
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: BKK

Dühében sörösüveget hajított a buszsofőrnek – videó

A 26 éves vádlott még tavaly nyáron, egy újbudai megállónál került szóváltásba.

A vádirat szerint a vádlott – két ismerősével – 2020. július 4-én hajnalban, a XI. kerületi Budafoki út és Hengermalom út kereszteződésénél található buszmegállóban ittasan szállt fel a 901-es számú éjszakai buszra. Mivel érvényes menetjegyük, illetve bérletük nem volt és ittasak is voltak, ezért a buszvezető közölte, hogy nem utazhatnak a buszon.

Emiatt a vádlott és a buszvezető között szóváltás alakult ki, aminek során a sofőr a busz ajtaját megpróbálta becsukni, amit azonban a vádlott megakadályozott, a busz ajtaját szétfeszítette, majd a járműről lelépett. Ezután a kezében tartott sörösüveget a buszvezető fülke üvegének dobta, ami ennek következtében széttört.

A vádlott ugyan távozott a helyszínről, de nem sokkal később a hatóság emberi megtalálták – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 26 éves férfit garázdaság vétségével vádolja és arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével járjon el. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság egy korábbi, más ügyben – szintén garázdaság miatt – kiszabott a próbára bocsátást szüntesse meg és a vádlottal szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést szabjon ki. A vádlott jelenleg más ügyben letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk

A NATO nukleáris képességeiben is változás jön Jens Stoltenberg szerint

Magyarországi látogatása után szerda este már Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót a NATO főtitkára, mielőtt a tagállamok védelmi miniszterei egyeztetésbe kezdenek a júliusi NATO-csúcsra. A jövőt vázolva kulcsfontosságú témákról ejtett szót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Itt a várva várt kamatdöntés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában emelkedtek a tőzsdék. A délutáni amerikai inflációs adatok pozitív meglepetést okoztak: havi és éves alapon is kisebb volt a fogyasztói árak növekedésének üteme az Egyesült Államokban. Az inflációval azonban még nem ért véget a mai nap, ugyanis este 8-kor jött a Fed kamatdöntése, ahol a várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank nem változtatott az irányadó kamaton. A piacok a jegybankelnök Jerome Powell szavaira figyelnek: a ma délutáni inflációs adatok közlését követően a kamatdöntés tekintetében valamivel egyértelműbbé vált a kép, a szeptemberi kamatcsökkentés esélye megnőtt, a jegybankelnök azonban jelezte, hogy idén már csak egy kamatvágásra lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×