eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Conceptual composition, mans hand holding a big kitchen knife, as self defense   weapon or some kind of horror scene.
Nyitókép: dejankrsmanovic/Getty Images

Ittasan ült a volán mögé és balesetezett, majd egy 33 centis bajonettel gyilkolt

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott alkoholos befolyásoltság alatt vezette személygépkocsiját, majd miután közlekedési balesetet szenvedett, hazagyalogolt, és oroszlányi közös otthonukban megölte a bátyját.

A Tatabányai Törvényszék a 2021. október 14. napján kihirdetett ítéletében a vádlottat emberölés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt halmazati büntetésül 12 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltás büntetésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette személygépkocsiját, majd hazaérve dulakodni kezdett testvérével, a sértettel, mellkasának bal oldalát egyízben, legalább közepes erővel, egy 33 cm pengehosszúságú bajonett-késsel megszúrta. A szúrás a sértett tüdején áthatolt, amelynek következtében a sértett keringése összeomlott, és ez vezetett a halálához – idézi föl a történteket a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye.

A vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott.

Az ügyben nagyobb számban és nyomatékkal vannak jelen a súlyosító körülmények. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt, ittas állapotban, különösen veszélyes eszközt használva, közeli hozzátartozója sérelmére követte el az élet elleni bűncselekményt. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a kiszabott büntetés indokolt és szükséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×