eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: PoliceHungary/YouTube

Így „dolgozott" a magyar kriminalisztika egyik legszofisztikáltabb csalója

Nemrég Dominikán fogta el a rendőrség azt a harmincéves magyar férfit, aki éveken át irányított a Karib-térségből egy bűnszervezetet úgy, hogy annak végrehajtói sok esetben azt sem tudták, miben vesznek részt.

A most 30 éves T. Alex Budapesttől nyolcezer kilométerre lévő Dominikáról, mindössze telefon és laptop használatával építette fel és irányította a valaha létezett egyik legkifinomultabb magyar bűnszervezetet. Az egyébként büntetlen előéletű férfira három éven át vadászott a rendőrség, míg végül a Dominikai Köztársaságban július elején az FBI segítségével elfogták.

T. Alex 2014-ben kezdte el kiépíteni a bűnszervezetét: gyanútlan emberek közreműködésével olyan lakásokat adott bérbe, amelyek valójában nem is léteztek. Később szintet lépett és már nem bérbe adta, hanem el is adott olyan ingatlanokat, amelyekhez semmi köze nem volt.

A csaló úgy dolgozott, akár egy fantom – teszi hozzá a hírportál. Bár az ügyében indult eljárásnak összesen 130 gyanúsítottja van, a gyanúsítottak közül csak néhányan ismerték személyesen a „nagyfőnököt”. Épp ettől volt nehezen megfogható az a szervezet, amelyet felépített: a bűncselekményeket végrehajtó emberek egy jelentős része ugyanis szintén áldozat volt.

A Hvg.hu-nak sikerült felkutatnia az egyik ilyen asszisztenst, akinek a révén betekintést kaphatunk abba, milyen módszerekkel dolgoztak a csalók és mikéntélték meg ezt az átvert emberek.

Mint arról korábban az Infostart is beszámolt, az ügyben jelenleg 130 gyanúsított van, közülük a főszervezőn kívül még négyen vannak letartóztatásban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×