eur:
395.32
usd:
372.13
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: police.hu

Szlovákiában fogták el a magyar rendőröket leszorító embercsempészt - fotó

Embercsempészés gyanúja miatt akarták ellenőrizni egy osztrák rendszámú Volkswagen kisbusz vezetőjét az M1-es autópálya határ felé vezető oldalán, Győrszentiván térségében csütörtök délelőtt.

Ám a furgon sofőrje megállás helyett szándékosan nekiütközött az előtte lassító – nem vészfékező (!) – rendőrautónak, majd megállás nélkül továbbhajtott. Az ütközéstől a szolgálati kocsi megpördült, majd az árokba csapódott, de szerencsére a benne ülő két rendőr nem sérült meg – olvasható a police.hu oldalon.

Az embercsempész a kisbusszal Rajkánál átlépett Szlovákia területére, ahol az előzetesen már értesített szlovák rendörök a kísérését átvették.Végül Pozsonyban sikerült megállítaniuk és elfogniuk a 46 éves szerb férfit, aki 28 illegális migránst szállított.

Az esettel összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást indított.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

Egyre durvább, ami a tőzsdéken történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×