eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella
Nyitókép: Facebook/Baleset-megelőzés

Drónt kellett bevetniük a rendőröknek a 8-as főúton

A főút városlődi szakaszán a levegőből vadásztak a szabálysértőkre. Egy teherautós előzését meg is mutatták.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése céljából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn a 8-as számú főút városlődi szakaszának forgalmát ellenőrizték motorkerékpárral és drónnal. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrésére a rendőrök a megye területén már drónnal is figyelik a legkritikusabb pontokat, mellyel biztonságos távolságból és helyzetből készítenek kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában egy 63 éves celldömölki férfi a teherautójával úgy előzött, hogy figyelmen kívül hagyta az előzni tilos jelzőtáblát, illetve a dupla záróvonalat is átlépte. A sofőrrel szemben az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése valamint közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indult eljárás – írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×