INFORÁDIÓ
2021. október 26. kedd
Dömötör

gyorshajtás

ausztria

büntetés

közlekedés

autó

A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

Ausztriába autózik? Ebből baja lehet

Infostart

Brutálisan megdrágul a gyorshajtás büntetése.

Igencsak ügyelniük kell járművük haladási sebességére mindazoknak, akik mostantól Ausztriában közlekednek.

Szeptember elsejétől ugyanis drasztikus mértékben megemelkedtek a gyorshajtások bírságai - olvasható a Baleset-megelőzés Facebook-oldalán.

Aki 30 km/h-val túllépi a sebességhatárt, annak az eddigi 70 helyett minimálisan 150 eurót kell fizetnie. A pénzbírság mértéke a gyorshajtás mértékétől függően növekszik, felső határa a korábbi 2180 euróról több mint kétszeresére, 5000 euróra emelkedett (utóbbira általában a megengedett sebességet jelentősen túllépők, illetve a „visszaeső” száguldozók számíthatnak).

Emellett egyéb szabályok is módosultak. Hosszabb ideig vonják vissza a vezetői engedélyét annak, aki figyelmen kívül hagyja a sebességhatárokat (például: aki a megengedett sebességet lakott területen belül több mint 40 km/h-val, illetve lakott területen kívül több mint 50 km/h-val lépi túl, a vezetői engedély visszavonásának minimális időtartama megduplázódik, két hétről négy hétre.).

A jogalkotók az illegális autóversenyek résztvevőinek is hadat üzentek. Aki ilyen versenyen vesz részt, számítania kell arra, hogy vezetői engedélyét legalább hat hónapra visszavonják.

Új elem a szabályozásban, hogy különösen veszélyes helyzetekben (extrém gyorshajtások, visszaeső elkövetők és illegális autóversenyzés esetében) még az autót is elkobozhatják, függetlenül attól, hogy a jármű kinek a tulajdonát képezi. Az intézkedés hatálya a külföldiekre is kiterjed!

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018