eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Börtön és kitiltás várhat a hármashatár-hegyi rémre

Ítéletet hirdetett a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság.

A kihirdetett ítélet szerint a terhelt 2019-ben és 2020-ban két alkalommal támadott meg kerékpározó és kiránduló személyeket a Hármashatár-hegyen – olvasható a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság 1 rendbeli garázdaság bűntette és 1 rendbeli garázdaság vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre, 2 év közügyektől eltiltásra, valamint egy adott területről történő kitiltásra ítélte a vádlottat.

A sértetteket

szidalmazta, lökdöste, megütötte, ismeretlen anyagot tartalmazó permettel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni.

A bíróság a terheltet – bizonyítottság hiányában – az ellene egy rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint a két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vád alól felmentette.

Mindezek alapján a bíróság börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra ítélte a terheltet, továbbá kimondta, hogy 5 évre a Budapest, III. kerület Bécsi út, Szépvölgyi út, a Budapest II. kerület Szépvölgyi út, Zöldlomb utca, Kapy út, Kelemen László utca, Hűvösvölgyi út, Hidegkúti út és a Budapest és Pest megye határvonala által határolt területről

kitiltja.

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a vádlott büntetlen előéletét és az időmúlást, míg súlyosító körülményként a büntetőeljárás hatálya alatti elkövetést, a cselekmény kihívóan kötekedő jellegét, valamint azt, hogy a sértetteket váratlanul érte a támadás.

Az ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozatuk megtételére 3 napot tartottak fent.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×