eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György
Összeroncsolódott és oldalára dőlt személyautó a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út mellett 2020. február 4-én. Az úton két autó összeütközött a KÖKI terminál közelében, az egyik a szalagkorláton keresztül kirepült az úttestről és felborult. A balesetben egy ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Vádemelés egy Ferihegyi úti halálos előzés ügyében

Vádat emelt a Ferihegyi úti, halált okozó baleset ügyében az ügyészség, amely végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz az ellen a 33 éves férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt taxijával frontálisan nekiment egy szabályosan közlekedőnek - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vád szerint 2020. február 4-én a 33 éves férfi kábítószertől bódult állapotban, a biztonsági övét sem becsatolva, a megengedett sebességet jelentősen túllépve, taxijával egy előzés során frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő sértett gépkocsijával a repülőtérre vezető úton.

A férfi a megengedett 70 kilométeres óránkénti sebességnek csaknem kétszeresével, mintegy 130-135 kilométer/órával kezdett előzésbe. A vád szerint a járművezetés előtt elfogyasztott kokain a vádlott figyelő-vigyázó készségét csökkentette, bódult állapotából adódóan nem tudta felmérni a közlekedési helyzetet, így azt, hogy az előzést biztonságosan végre tudja-e hajtani, illetve, hogy az előzés befejezése után a járművel biztonságosan vissza tud-e térni a megelőzött gépjármű elé - olvasható az ügyészségi közleményben.

A férfi úgy tért át a menetiránya szerinti szemközti sávba, hogy a biztonságos előzéshez szükséges 260-265 méter helyett mindössze 54 méterre volt a vele szemben 55-60 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedő sértett, akinek a biztonsági öve be volt kötve.

A vádlott autója előtt haladó sofőr észlelte a történteket és lassítani kezdett, ám a férfi olyan gyorsan haladt, hogy nem tudott a saját forgalmi sávjába visszatérni.

Az ügyészség szerint

a sértettnek nem volt lehetősége a baleset érdemi elhárítására, a vádlott mintegy 130-135 kilométeres óránkénti sebességgel ütközött az autójának.

Az ütközés következtében a sértett gépkocsija megpördült, a szalagkorlátnak csapódott, majd a szalagkorláton átbukva, az ott lévő fás területen egy közvilágítási oszlopnak ütközve állt meg. A vádlott járműve az ütközés után szintén megpördült, és a szalagkorlátnak ütközve, a forgalommal szemben állt meg.

A sértett olyan, az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A balesetben a vádlott is megsérült.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×