eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Oltásellenes pácienseket juttatott védettségi kártyához egy orvos - pénzért

Már őrizetben is van. Nem is keveset keresett rajta, de most hosszan gondolkodhat tettén.

Pénzért juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és segítője olyan embereket, akik nem akarták beoltatni magukat. Mindkettőjüket elfogták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

A nyomozás adatai szerint az 54 éves háziorvos 25 éves segítője toborozta az igazolványra igényt tartó jelentkezőket, akiket az orvos a rendelőjében fogadott. Ott beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, és így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Az orvos és segítője ezért személyenként ötvenezer forintot kért, a pénzt elosztották.

A gyanúsítottakat a nyomozók csütörtökön az orvosi rendelőben fogták el. Mindkét férfit vesztegetés és védettségi igazolással visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat - írták a rendőrségi honlapon.

Hozzátették: ha a bíróság megállapítja bűnösségüket, akár tizenkét év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×