INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

támadás

kiskunhalas

vádemelés

alkoholizmus

Ásóval a kezében rontott rá ismerőseire

Ásóval a kezében rontott rá ismerőseire

Infostart

Öléssel fenyegetőzött.

A vádirat szerint az alkoholfüggő vádlott 2021. január 25-én délután egy Kiskunhalas környéki községben ásóval a kezében megjelent egy ingatlannál. Minden előzmény nélkül öléssel fenyegette az ingatlanon lévő, állatokat gondozó ismerősét, közben az ásót többször felé lendítette.

Az ismerős férfi a vádlott támadásától tartva a négyéves gyermekével még azelőtt elmenekült, hogy a vádlott a közelükbe ért volna. A vádlott azonban annyira indulatos volt, hogy az autóval menekülő sértettet rövid ideig futva követte, majd az ásót utána dobta. Az ásó a gépkocsit nem találta el – olvasható a Bács-Kiskun megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott ezután még ugyanezen a napon a szomszédjához is elment és váratlanul, szó nélkül megtámadta. Az ásóval többször feléje szúrt, ami a sértett testét nem érte el. Ezután a vádlott

az ásó lapjával a sértett testének bal oldalára ütött, amitől a szomszéd a földre esett.

A vádlott az ásóval a sértettet újból meg akarta ütni, de a sértett megfogta az ásó fejét és azt leszorítva tartotta. A vádlott nem tudta az ásót használni, ezért belerúgott a sértettbe. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bordája is eltörhetett volna.

A vádlott öt nappal később, 2021. január 30-án reggel egy másik ismerősét is megtámadta. Ekkor egy ásót és egy gumicsövet vitt magával és öléssel fenyegette az ismerőst, aki védekezésül egy villát vett a kezébe és a vádlott elé állt. A vádlott az ásóval kétszer ütött a sértett felé, de

először a sértett ellépett, másodszor pedig a villával hárította az ütést.

Kicsavarta a vádlott kezéből az ásót és puszta kézzel dulakodtak. Mivel a vádlott nem bírt a sértettel, a szerszámokat hátrahagyva elszaladt. A sértett az első ütés miatt a jobb kezén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nála is kialakulhatott volna súlyosabb sérülés – teszik hozzá.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ásót és a gumicsövet is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018