eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Ásóval a kezében rontott rá ismerőseire

Öléssel fenyegetőzött.

A vádirat szerint az alkoholfüggő vádlott 2021. január 25-én délután egy Kiskunhalas környéki községben ásóval a kezében megjelent egy ingatlannál. Minden előzmény nélkül öléssel fenyegette az ingatlanon lévő, állatokat gondozó ismerősét, közben az ásót többször felé lendítette.

Az ismerős férfi a vádlott támadásától tartva a négyéves gyermekével még azelőtt elmenekült, hogy a vádlott a közelükbe ért volna. A vádlott azonban annyira indulatos volt, hogy az autóval menekülő sértettet rövid ideig futva követte, majd az ásót utána dobta. Az ásó a gépkocsit nem találta el – olvasható a Bács-Kiskun megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott ezután még ugyanezen a napon a szomszédjához is elment és váratlanul, szó nélkül megtámadta. Az ásóval többször feléje szúrt, ami a sértett testét nem érte el. Ezután a vádlott

az ásó lapjával a sértett testének bal oldalára ütött, amitől a szomszéd a földre esett.

A vádlott az ásóval a sértettet újból meg akarta ütni, de a sértett megfogta az ásó fejét és azt leszorítva tartotta. A vádlott nem tudta az ásót használni, ezért belerúgott a sértettbe. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bordája is eltörhetett volna.

A vádlott öt nappal később, 2021. január 30-án reggel egy másik ismerősét is megtámadta. Ekkor egy ásót és egy gumicsövet vitt magával és öléssel fenyegette az ismerőst, aki védekezésül egy villát vett a kezébe és a vádlott elé állt. A vádlott az ásóval kétszer ütött a sértett felé, de

először a sértett ellépett, másodszor pedig a villával hárította az ütést.

Kicsavarta a vádlott kezéből az ásót és puszta kézzel dulakodtak. Mivel a vádlott nem bírt a sértettel, a szerszámokat hátrahagyva elszaladt. A sértett az első ütés miatt a jobb kezén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de nála is kialakulhatott volna súlyosabb sérülés – teszik hozzá.

A letartóztatásban lévő vádlottat a járási ügyészség 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az ásót és a gumicsövet is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×