eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Aljas mód hátulról támadott idős áldozatára – képek

Más is volt az elkövető rovásán, aki fegyházbütetésre számíthat.

A vádirat szerint a férfi 2020. március 15-én, 20 óra 50 perckor, Esztergomban a járdán gyalogló 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét a kövezetbe beverte. Az elkövető ekkor a sértett bal válláról egy mozdulattal letépte a kézitáskát, aminek a csatjai kiszakadtak. A birtokba vett táskával a férfi a helyszínről elszaladt.

A rabolt táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája. Az elkövetési érték 14 600 forint, amely részben megtérült, mert az esztergomi rendőrség a kézitáskát, az iratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

Ezt megelőzően, 2019. október 06-án, egy dorogi szórakozóhelyen az elkövető egy ittas férfival beszélgetett, átkarolta, és kivette annak nadrágzsebéből a 2000 forint értékű, 6000 forint készpénzt tartalmazó pénztárcát és a saját zsebébe eltette. A meglopott férfi azonnal a tolvaj felé nyúlva kérte vissza a pénztárcát. Az elkövető erre többször ellökte magától sértettet, aki előbb egy padra esett, majd a további eleséstől egy harmadik férfi óvta meg. A vádlott bizonygatta, hogy nincs nála a pénztárca, és úgy tett, mintha segítene azt megkeresni. Végül az elkövető megelégelte azt, hogy sértett nem tágít mellőle, ezért a szórakozóhely táncterén a földre rántotta, ököllel többször megütötte és megrúgta, majd az utcára kiszaladó sértett után futott, és ott is bántalmazta. A sértett fején nyolc napon belül gyógyuló zúzódás keletkezett.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a különös visszaeső férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×