INFORÁDIÓ
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia

szentes

emberölés

vádemelés

tisza

Pont kerülhet egy 15 évvel ezelőtti bestiális ügy végére – videó

Pont kerülhet egy 15 évvel ezelőtti bestiális ügy végére – videó

Infostart

Vádat emeltek a 2006-ban elkövetett szentesi emberölés gyanúsítottja ellen. A 2007-ben megtalált áldozatot tavaly azonosították, a férfit az olasz hatóságok fogták el.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett a 2000-es évek elején ismerkedett meg egymással, majd később élettársi kapcsolatot létesítettek, amelyből közös gyermekük született.

A nő 2006 elején – bár tartott a vádlottól és annak reakciójától – úgy döntött, hogy elhagyja a férfit. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, és már mással tervezett közös jövőt.

A vádlott látszólag elfogadta és tudomásul vette azt, hogy a sértett elhagyta, valójában azonban elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértett által okozott sérelmei miatt és megöli a nőt, ezzel egyúttal pedig a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának.

A férfi tudta, hogy hol lakik a sértett és így azt is, hogy az ingatlant kutyával őrzik, ezért a kutya ártalmatlanná tétele érdekében mérget szerzett be, eltervezte a sértett megölésének főbb mozzanatait, és várta az alkalmat a terv végrehajtására.

A sértett 2006. július 21-én este a vádlottal közös gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a férfi aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement a szentesi lakóingatlan területére, az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrző kutyát, majd közös gyermeküket a házban hátrahagyva, a sértettet elhurcolta az ingatlanból. Ezután a vádlott a sértettet ismeretlen helyen,

olyan módon és mértékben bántalmazta, hogy annak következtében a nő életét vesztette. A vádlott a sértett holttestét ezután a Tiszába rejtette.

Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a sértett önként távozott az ingatlanból, a vádlott a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a sértett szüleinél azzal, hogy nem tudja elérni a nőt. A sértett édesapja átmászott a kerítésen és a házban egyedül találta a két éves gyermeket. A sértett édesapja a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

A sértett holttestét 2007 nyarán megtalálta egy horgász, akkor azonban nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján, végül 2020-ban került sor a sértett azonosítására.

A férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020 júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A nyomozást vele szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya folytatta le.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, és vele szemben

életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Police.hu/YouTube
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018