Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot


MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

INFORÁDIÓ
2022. május 28. szombat
Csanád, Emil

nemi erőszak

családanya

fiatalkorú

javítóintézet

börtön

A nyílt utcán erőszakolta meg a fiatalkorú a három gyermekével sétáló családanyát

Infostart

A bíróság 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte a fiatalkorú vádlottat.

A Püspökladányi Járásbíróság, Szilvási László fiatalkorúak bírája által vezetett tanácsa 2020. január 7-én távmeghallgatás útján ítéletet hirdetett annak a cselekmény elkövetése idején még csak 17 éves fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki egy Hajdú-Bihar megyei településen rátámadt egy gyermekeivel sétáló nőre – írja a debreceni Törvényszék közleménye.

A vádlott 2020. május 25-én az esti órákban ittas állapotban megtámadta a három kiskorú gyermekével hazafelé tartó – egyébként általa ismert – 33 éves sértettet. A fiatalkorú hátulról a nő mögé került, eközben kitépte a sértett kezéből a maga mellett tolt kerékpárját, az azon lévő gyermekülésben ülő öt éves kisfiával együtt, majd azt elborította. Ezután a sértettet az út melletti sötét, füves területre rángatta, ahol háttal a földre lökte majd közölte vele, hogy akarata ellenére is nemi aktust fog vele létesíteni. Ennek érdekében a nő alsó ruházatát lerángatta, kezeit lefogta, majd sérelmére szexuális bűncselekményt követett el.

A földön fekvő áldozat a nála jelentősebb fizikai adottságokkal rendelkező vádlottnak próbált ellenállni és segítségért kiabált, míg

megrémült gyermekei közül a két kisebbik elmenekült a közeli otthonuk irányába segítséget kérni, a legnagyobb pedig, a nő 11 éves lánya, az előzőleg felborított kerékpár kosarából kieső telefonon keresztül, sokkos állapotban felhívta a központi segélyhívót.

Az operátor így a háttérből hallotta a még folyamatban lévő bűncselekményt övező kiabálást is.

Mindezen körülményeket észlelve a vádlott a nemi aktussal felhagyott és a kerékpárjával elmenekült. A rendőrök rövidesen a helyszínre érkeztek és néhány órán belül elfogták a vádlottat, aki azóta letartóztatását tölti a javítóintézetben. Az esemény során a nő kisebb sérülést szenvedett.

Az eljárás során

a vádlott a bűncselekmény elkövetését csak részben ismerte el, sőt kezdetben arra hivatkozott, hogy az általa kezdeményezett szexuális kapcsolatot a sértett is akarta.

Ezzel szemben azonban a bíróság a vádlott hozzátartozói által többször is befolyásolni próbált sértettnek az eljárás során mindvégig következetes, egybehangzó vallomását fogadta el a tényállás alapjául.

Ez alapján a bíróság a fiatalkorú vádlottat fenyegetéssel és erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 3 év 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte és mellékbüntetésként 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet indokolása során dr. Szilvási László, a tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a súlyos büntetést elsősorban a cselekmény elkövetésének hasonló magatartásokhoz képest is kirívóan durva, gátlástalan, útonállásszerű elkövetési módja indokolta, hiszen a vádlott ösztönszerű vágyainak kiélése során teljes mértékben közömbös volt aziránt, hogy mindeközben egy általa is ismert családanyát, gyakorlatilag három kiskorú gyermeke szeme láttára erőszakol meg a nyílt utcán. A cselekmény minősítését, a védő érvelésével szemben, azzal indokolta a bíróság, hogy bármilyen fenyegetéssel vagy erőszakkal megvalósított, a nemi vágy felkeltésére és kielégítésére irányuló szexuális cselekmény kimeríti a szexuális erőszak bűntettét, tehát az nem feltételezi szükségszerűen még a nemi szervek eredményes érintkezését sem.

A bíróság a vádlott enyhítő körülménynek szánt megbánását sem tekintette őszintének és meggyőzőnek, miután a róla készült javítóintézeti vélemény és jellemzés szerint még most is igyekszik cselekményét elbagatellizálni. Bár a fiatalkorú büntetlen előéletű, a cselekmény idején már büntetőeljárás hatálya alatt állt.

A bíróság ítélete nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezést jelentett be, míg azt az ügyész tudomásul vette.

A vádlott a továbbiakban szabadlábon akart védekezni, de a másodfokú eljárásig továbbra is letartóztatásban marad, miután a bíróság a kényszerintézkedését az eljárás jogerős befejezéséig szintén fenntartotta és annak végrehajtási helyét továbbra is a javítóintézetben jelölte meg.

A címlapról ajánljuk

Megszólalt a Mol

A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amely tiltja a 480 forintos literenként tankolást...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018