eur:
392.58
usd:
365.65
bux:
66832.25
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Másodszor is taxisra támadt - élete végéig gondolkodhat tettén

Addig sújtott le újra és újra a sofőrre, míg hozzá nem jutott annak 20 ezer forintjához, majd magára hagyta. A budapesti férfi börtönben marad.

A Fővárosi Főügyészség tavaly februárban vádat emelt az elkövetéskor 32 éves, korábban már egy másik taxis sérelmére is bűncselekményt elkövető fiatal férfival szemben, aki tavalyelőtt május 25-én a hajnali órákat megelőzően, Budapest XX. kerületében testszerte összeszurkálta az őt fuvarozó taxist azért, hogy annak értékeit elvegye.

A sértettet aktív védekezése következtében nem érte halálos szúrás.

Az elkövető a taxis 20 ezer forintját elvéve, a vérző sértettet gépkocsijában hátrahagyva menekült el a helyszínről.

A Fővárosi Törvényszék idén február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a fiatal férfit nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletében mondta ki bűnösnek és őt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, mely döntés helybenhagyását kezdeményezte másodfokú indítványával a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A Fővárosi Ítélőtábla november 11-én hozott másodfokú végzésével az elsőfokú ügydöntő határozatot helybenhagyta. Az erőszakos többszörös visszaeső elkövető büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×