eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Vizoviczki László készül az utolsó szó jogán felszólalására az ellene és 33 társa ellen milliárdos nagyságrendű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás vádjával indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2017. április 24-én. Ezen a napon a 34 vádlott utolsó szó jogán előadott felszólalását követően kerülhet sor az ítélethirdetésre.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Súlyosabb büntetést kérnek a „diszkópápára” és társaira

Még nem ért véget az ügy.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 2020. július 16-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az egykori „diszkópápát”, V. László I. rendű vádlottat bűnösnek mondta ki bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés bűntettében és más bűncselekményekben, amelyért őt halmazati büntetésül

  • hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre,
  • 108.000.000 forint pénzbüntetésre, valamint
  • hét év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy
  • feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az eljáró katonai tanács határozatával bűnösnek mondta ki S. P. XI. rendű vádlottat befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt két év, végrehajtásában öt évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre, valamint 200 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki továbbá D. G. L. XX. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettében, amelyért őt egy év hat hónap végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre, 100 ezer forint pénzbüntetésre és 50 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte.

A katonai büntetőeljárásban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával – a Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezését fenntartva –

kezdeményezte, hogy a vezető rendőrtiszteket sorozatban megvesztegető V. László I. rendű vádlottal szemben felemelt tartalmú fegyház büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetést

szabjon ki a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa, míg S. P. XI. rendű vádlottal szemben alkalmazzon pénzbüntetést is, illetve D. G. L. XX. rendű vádlott pénzbüntetésének mértékét súlyosítsa.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×