eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook

Drón deríti fel a veszélyes közlekedési szabályszegéseket

A német rendőrség megkezdte a drónok bevetését az olyan veszélyes szabályszegések felderítésére, mint például a követési távolság be nem tartása.

Első alkalommal a múlt héten szállt fel a drón az A2 autópályán Hannover és Braunschweig között, és három óra alatt (reggel 9 és 12 óra között) összesen 22 alkalommal észlelte a követési távolságra vonatkozó szabályok súlyos megsértését. Ezt követően a forgatókönyv minden esetben azonos volt: az érintett tehergépkocsit motoros rendőrök kísérték ki az első parkolóhelyig, ahol egy speciális ellenőrző ponton a járművet, valamint annak vezetőjét ellenőrzés alá vonták – írja a Baleset-megelőzés Facebook-oldala.

Drónokat ma már egyre több rendőrség használ a közúti ellenőrzések során, mert bebizonyosodott, hogy a kisméretű légi eszközök kiválóan alkalmazhatók forgalomfelügyeleti és tevékenység-irányítási feladatokra. A drónok a bevetések során 70 és 135 méter munkamagasságban repülnek, és alkalmazásuknak jelentős meglepetésereje van, hiszen az eddig az utak mentén hagyományosan alkalmazott követési távolságot mérő és egyéb forgalomellenőrzési eszközökkel szemben a kis repülő objektumokat a sofőrök aligha észlelhetik.

Németországban egyébként 50 km/órás feletti sebességnél a tehergépkocsik között legalább 50 méter követési távolságot kell megtartani, mely megegyezik az autópálya szélén lévő két műanyag jelzőoszlop közötti távolsággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×