eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Járművek haladnak az M7-es autópályán a pálya és a 710. számú főút újonnan átadott csomópontjánál Balatonfőkajárnál 2019. november 29-én. Új autópálya-csomópont első ütemét adták át Balatonfőkajár közelében, amely az M7-es és a tó  közti közlekedést gyorsabbá és biztonságosabbá teszi. A 7,3 milliárd forintos beruházás eredményeként Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, kétszer egysávos út épült 2,4 kilométer hosszan, valamint körforgalmi és külön szintű csomópont.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Életveszélyes tolatás az M7-esen – videó

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki az M7-es autópályán 200 métert tolatott a külső sávban.

A vádirat szerint a 81 éves férfi június 1-jén kora délután személygépkocsijával a Balaton felé hajtott az autópályán, melyet Balatonakarattyánál szeretett volna elhagyni, de elvétette a lehajtót, és továbbment Siófok felé. Tévedését azonnal észlelte, ezért fékezett, és a lehajtótól mintegy 200 méterre a külső forgalmi sávban megállt. Az autós ezek után még mindig a külső forgalmi sávban, kissé a leállósáv felé tartva tolatásba kezdett, miközben 8-10 jármű ment el mellette.

Egy, a tolató kocsi mögött érkező autó a forgalom miatt nem tudott kitérni a belső sávba, így a benne utazó négytagú család csak annak köszönhette az ütközés elkerülését, hogy a sofőr a szabálytalankodó járművet látva intenzív fékezésbe kezdett, az elkövető pedig szerencsés módon épp elérte a lehajtót és kitolatott a család autója elől.

Az autópályán a forgalmi okból szükséges esetet kivéve tilos megállni és ugyancsak tilos hátramenetet végezni. A megvádolt férfi ezeknek a szabályoknak a szándékos megszegésével az autópályán nagy sebességgel közlekedő többi jármű utasának életét, testi épségét veszélynek tette ki, ezért az ügyészség tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×