INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

kábítószer

dizájnerdrog

letartóztatás

Tízezernél is több csomag drogot postáztak szét Magyarországon

Tízezernél is több csomag drogot postáztak szét Magyarországon

Infostart

Gyorsan lépett a bíróság, letartóztatták a hétvégén lefülelt drogkereskedőket. A bűnszervezet vezetője mellett két másik tag is kiadatási őrizetben van Horvátországban.

A Baranya Megyei Főügyészség indítványának megfelelően letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt hét személyt, akik ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya - közölte az ügyészség.

Amint azt az Infostart is megírta, e dizájnerdrog online kereskedelmének 80 százalékát bonyolította a gyanú szerint a hálózat, melynek tagjait június 11-én vették őrizetbe. A nyomozásban rendelkezésre álló adatok szerint egy szigetvári férfi 2018. nyarán hozta létre azt a mostanáig folyamatosan működő, tíz tagú bűnszervezetet, melynek keretében külföldről kereskedelmi mennyiségű új pszichoaktív anyagot rendelt, az ellenértéket pedig kriptovalutával egyenlítette ki.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A megvásárolt és Magyarországra bejuttatott új pszichoaktív anyagokat a bűnszervezet tagjai porciózták ki, csomagolták be, majd országszerte, különböző postákon feladták azokat, így juttatták el a fogyasztókhoz. A Magyar Posta Zrt.-től eddig beszerzett adatok szerint

a bűnszervezet legalább 13.000 postai csomagot adott fel, és a számláikra az eladásból legalább 200 millió forint érkezett.

A bűnszervezet hét tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, a Baranyai Megyei Főügyészség pedig indítványt tett letartóztatásukra. Mivel tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, nehezítenék a bizonyítást, illetve folytatnák a bűncselekmény elkövetését, ezért a Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája – egyetértve az ügyészség álláspontjával – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bűnszervezet vezetőjét és további két tagját európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el a magyar akcióval egy időben. Ők jelenleg kiadatási őrizetben vannak.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018