eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Tízezernél is több csomag drogot postáztak szét Magyarországon

Gyorsan lépett a bíróság, letartóztatták a hétvégén lefülelt drogkereskedőket. A bűnszervezet vezetője mellett két másik tag is kiadatási őrizetben van Horvátországban.

A Baranya Megyei Főügyészség indítványának megfelelően letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt hét személyt, akik ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya - közölte az ügyészség.

Amint azt az Infostart is megírta, e dizájnerdrog online kereskedelmének 80 százalékát bonyolította a gyanú szerint a hálózat, melynek tagjait június 11-én vették őrizetbe. A nyomozásban rendelkezésre álló adatok szerint egy szigetvári férfi 2018. nyarán hozta létre azt a mostanáig folyamatosan működő, tíz tagú bűnszervezetet, melynek keretében külföldről kereskedelmi mennyiségű új pszichoaktív anyagot rendelt, az ellenértéket pedig kriptovalutával egyenlítette ki.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A megvásárolt és Magyarországra bejuttatott új pszichoaktív anyagokat a bűnszervezet tagjai porciózták ki, csomagolták be, majd országszerte, különböző postákon feladták azokat, így juttatták el a fogyasztókhoz. A Magyar Posta Zrt.-től eddig beszerzett adatok szerint

a bűnszervezet legalább 13.000 postai csomagot adott fel, és a számláikra az eladásból legalább 200 millió forint érkezett.

A bűnszervezet hét tagját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, a Baranyai Megyei Főügyészség pedig indítványt tett letartóztatásukra. Mivel tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, nehezítenék a bizonyítást, illetve folytatnák a bűncselekmény elkövetését, ezért a Pécsi Járásbíróság nyomozási bírája – egyetértve az ügyészség álláspontjával – elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bűnszervezet vezetőjét és további két tagját európai elfogatóparancs alapján Horvátországban fogták el a magyar akcióval egy időben. Ők jelenleg kiadatási őrizetben vannak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×