eur:
389.48
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hatalmas razzia volt a belvárosban - videó

Szórakozóhelyeket és azok környékét ellenőrizték, segítségük is akadt a rendőröknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak január 24-én éjszaka - olvasható a beszámoló a police.hu portálon.

Az akció során a rendőrök nemcsak közterületen csaptak le, hanem négy belvárosi szórakozóhelyet is ellenőriztek, 166 embert igazoltattak, hetet előállítottak.

Három embert rablás kísérlete, kettőt ittas járművezetés, egyet garázdaság, egyet pedig kábítószer fogyasztása miatt. Az éjjeli ellenőrzés ismételten a taxisokra is kiterjedt, egy sofőrt információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás – órapörgetés – miatt fogtak el. A rendőrök ezen kívül további 63 gépkocsit vontak ellenőrzés alá. Szabálytalan parkolás, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása és regisztrációs matricával kapcsolatos szabálysértések miatt feljelentést tettek, további három esetben helyszíni bírságot szabtak ki. A társhatóságok három esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

A BRFK a társszervekkel közreműködve, ebben az évben is, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a komplex ellenőrzést Budapest V., VI. és VII. kerületében a vendéglátóhelyeken, illetve azok közvetlen környezetében.​

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×