eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Több áldozatát is cserbenhagyta egy ittas ámokfutó Poroszlón

Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 38 éves poroszlói férfit, aki idén nyáron néhány percen belül két közlekedési balesetet is okozott a lakóhelyén, majd mindkét alkalommal megállás nélkül elhajtott a helyszínről.

A Heves Megyei Főügyészség közlése szerint a vádlott 2019. augusztus 18-án délután közepes fokban ittas állapotban szállt be a Tisza-parti község egyik vendéglőjének parkolójában a gépkocsijába, mellyel nyomban tolatni kezdett anélkül, hogy előbb hátra nézett volna. Így nem vette észre a Fő úton a járművével szabályosan közlekedő sértettet, akivel összeütközött. Ennek következtében

mindkét járműben anyagi kár keletkezett, de a vétkes autós ezzel mit sem törődve gázt adott, és hazafelé indult.

Néhány kilométer megtétele után a vádlott ismét baleset okozott, amikor is egy kereszteződésben mulasztott el elsőbbséget adni egy, a védett úton haladó gépkocsinak, melyben hárman utaztak. Az ütközés során

ketten könnyebb sérülést szenvedtek, egyiküknek felrepedt a szemhéja, ezért az arcát elöntötte a vér. A vádlottat azonban még ez sem késztette megállásra, inkább - segítségnyújtás nélkül - sietve továbbhajtott.

A rendőrség a délután folyamán az otthonából állította elő az ittas elkövetőt, akit vérvételre vittek, majd gyanúsítottként hallgattak ki.

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége mellett cserbenhagyás vétségének, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűntettének vádjával állította bíróság elé a férfit.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és vele szemben -ugyancsak az ügyészi indítványnak megfelelően - másfél év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönt, valamint 225.000 Ft pénzbüntetést szabott ki, továbbá 1 év 6 hónap időtartamban eltiltotta őt a közúti járművezetéstől.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×