eur:
394.16
usd:
365.34
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

Hatalmas fogás Röszkén

Bőröndjeikben próbálták átcsempészni a határon a több mint százmillió forintot érő kábítószert román férfiak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 31 éves és egy 29 éves román állampolgárral szemben. A két férfi a röszkei autópálya-határátkelőhelyen 2019. november 21-én hajnalban jelentkezett belépésre egy szerb busztársaság által üzemeltetett menetrend szerinti autóbusszal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei

a véletlenszerű csomagátvizsgálás során marihuánaszagra lettek figyelmesek a csomagtérben.

A kiérkező nyomozók 4 bőröndben – amelyek a két román állampolgárságú férfihoz tartoztak – összesen 43,5 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, feketepiaci értéke közel 109 millió forint.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az elfogott két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×