INFORÁDIÓ
2021. április 19. hétfő
Emma

tatabánya

hitoktató

pedofil

bíróság

börtönbüntetés

Hat évet kapott a pedofil tatabányai hittantanár

Hat évet kapott a pedofil tatabányai hittantanár

Infostart

A másodfokú bíróság nem változtatott, jogerősen hat év börtönt kapott a tatabányai férfi, aki hétéves diákjait zaklatta.

A férfi egy tatabányai általános iskolában alsó tagozatos gyermekek hitoktatójaként 2018 májusában az órán az egyik 7 éves gyermeket a tiltakozása ellenére felkapta, felemelte, illetve a nadrágját combközépig többször, egy alkalommal pedig az alsóneműjét lehúzta. Ugyanezen az órán a gyermek két egymás mellé tolt széken feküdt, amikor a férfi ráfeküdt, az elkövető a sértett védekezése hatására hagyta abba a cselekményét. Ugyanezen az órán egy másik 7 éves gyermek a leesett ceruzájáért ment le az asztal alá, ahonnan a férfi nem engedte felállni, a gyermek fejét a ruhával fedett nemi szerve közelébe húzta.

Az elkövető 2015 novemberétől egészen a 2018. júniusi bűnügyi őrizetbe vételéig kiskorú gyermekekről készült, a nemi vágy felkeltésére, illetve fokozására alkalmas, súlyosan szeméremsértő több száz fotót, illetve videofelvételt szerzett meg, amelyeket informatikai eszközein tárolt.

Az ügyészség indítványára az elsőfokú bíróság a vádlottat halmazati büntetésként mint visszaesőt 6 év börtönbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra, és végleges hatályú, minden olyan foglalkozás gyakorlásától eltiltásra ítélte, amelynek keretében kiskorú személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélettel szemben a vádlott és a védő enyhítésért, a szabadságvesztés mértékének csökkentése érdekében jelentett be fellebbezést. A Tatabányai Törvényszék mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetéseket helybenhagyta, erre figyelemmel a büntetőeljárás jogerősen befejeződött.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018