eur:
393.86
usd:
367.95
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetének épülete 2015. október 5-én készült légi felvételen. A mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós forrásból megvalósult intézményben száznyolc diák kap helyet.
Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Nagy balhé a javítóintézetben

Garázdaság miatt emeltek vádat egy gyermekfelügyelő ellen, aki a nagykanizsai javítóintézetben fejbe rúgott egy alvó fiút, kollégája figyelmeztetésére pedig törni-zúzni kezdett.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője közölte, hogy a 33 éves férfi az Emberi Erőforrások Minisztériumának nagykanizsai javítóintézetében dolgozott gyermekfelügyelőként. Tavaly júliusban megfenyegette az intézetben fogva tartott egyik fiút, hogy ha a csoportszobában napközben ismét elalszik, fejbe fogja rúgni.

Az általa szedett gyógyszer mellékhatásaként a fiú pár nap múlva megint elaludt napközben. Amikor ezt a gyermekfelügyelő észrevette, fejbe rúgta az alvó fiút, aki nem sérült meg.

A férfi néhány héttel később szóváltásba került egy másik fiúval, akit trágár szavakkal utasított rendre. Kollégája a nevelői szobában számon kérte ezt a férfin, aki ettől indulatba jött, hangosan kiabálni és fenyegetőzni kezdett, majd földhöz vágva összetört egy számítógép-billentyűzetet, a szoba ajtajába pedig ököllel, nagy erővel beleütött.

Az erőszakos, közösségellenes, másokban riadalmat, illetve megbotránkozást keltő magatartás miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×