INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

féltékenység

máv

bíróság

gyújtogatás

vádemelés

Dögölj meg, égjél meg – ismerősére gyújtotta a házat féltékenységből

"Dögölj meg, égjél meg" – ismerősére gyújtotta a házat féltékenységből

Infostart

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szatymazi férfival szemben, aki tavaly májusban a MÁV Zrt. vagyonkezelésében levő volt bakterházat gyújtotta rá ismerősére.

A vádirat szerint a sértett évek óta élt életvitelszerűen jogcím nélkül a MÁV Zrt. szatymazi vasútállomás mellett levő bakterház épületében. Mind a sértett, mind a vádlott és élettársa hosszabb idő óta italozó életmódot folytattak és többször tartózkodtak együtt a sértett által használt épületben. A vádlott rossz szemmel nézte, hogy élettársa bejárt a sértetthez, azzal többször együtt szórakozott, illetőleg italozott, ennek többször hangot is adott – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 5. napján a kora délutáni órákban nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztását követően Szatymaz belterületén keresni kezdte az élettársát, ebből a célból megjelent a sértettnél is. Amikor a bejárati ajtón belépett, meglátta, hogy a belső helyiségben a sértett és az élettársa egy ágyon egymás mellett fekszenek az egész napos italozást követően. A vádlott ekkor a konyhában talált hirdetőújságokat magához vette, azokat egy öngyújtóval meggyújtotta és a sértett éghető használati tárgyaira, így elsősorban ruhaneműkre és bútorokra dobta.

A volt bakterház valamennyi ablaka csukva volt, a ruhák azonnal lángra kaptak,

melyet észlelve a vádlott az élettársát felsegítette, kivitte az udvarra, míg a sértettnek azt mondta, hogy "dögölj meg, égjél meg".

A füstre felébredő sértettnek még annyi ereje volt, hogy felkeljen az ágyból és az épületből kimenjen, még mielőtt az teljesen lángba borult volna. A sértett kizárólag azért maradt életben, mert még a tűz olyan fázisában ébredt fel, amikor fel tudott kelni és ki tudott menekülni az ingatlanból.

A keletkezett tüzet a helyszínre érkező tűzoltók eloltották, az épületben több mint 1 millió forintos rongálási kár keletkezett.

A főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint rongálás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018