INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

gyilkosság

budapest

brfk

Családi horror, holttest a szeméttárolóban Budapesten

Családi horror, holttest a szeméttárolóban Budapesten

Infostart

Több mint két évig rejtegette nagyapja holttestét a gyilkos unoka.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték annak a 27 éves férfinak az ügyét, aki megölte a nagyapját, majd eladta a lakását, és a nyugdíját is rendszeresen felvette. Az idős férfit sokáig eltűntként keresték - olvasható a rendőrségi portálon.

A 27 éves budapesti férfi még 2015. április 4. és május 20. között megölte a 82 éves nagyapját, annak újbudai lakásában. A férfi a holttestet egy szeméttárolóba tette, és először a lakás garázsába rejtette el, majd átvitte egy kőbányai garázsba, hogy az idős férfi halálát eltitkolja.

A férfi később megkérte egy ismerősét, egy 82 éves budapesti férfit hogy játssza el – fekvőbeteg – nagyapja szerepét az újbudai lakás eladásánál, illetve csináltassanak neki előtte új személyigazolványt a nagyapja nevével és adataival. Az idős férfi több adásvételi szerződés is aláírt, az unoka így értékesíteni tudta az újbudai ingatlant, a hozzá tartozó garázst, valamint egy autót, és hozzáfért nagyapja bankszámlájához is.

Az eltűnt, meggyilkolt férfi fia 2016 novemberében tett bejelentést a rendőrségen, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A nyomozók az idős férfit eltűntként körözték, de mivel a körülmények az eljárás során egyre gyanúsabbá váltak, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya az eltűnés tisztázása érdekében 2017 márciusában büntetőeljárást indított.

Az életvédelmi nyomozók 2017. június 9-én az unoka Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták az idős férfi holttestét. A nyomozók a 27 éves férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, ő pedig beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök az idősebb társ ellen közokirat-hamisítás bűntett miatt folytattak nyomozást.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.​

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018