eur:
389.65
usd:
365.99
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Nyitókép: Pexels

Érdekes, új szereplők a lopott autók friss toplistáján

A német prémiumokat alig lopják.

Csökkent a Nemzetközi Autóvadász Egyesülethez (NAKE) bejelentett autólopások száma, mindössze 80 esetről kaptak értesítést 2019 első hat hónapjában. Tavaly egész évben 182 bűncselekményt rögzítettek, 2017-ben 199-et, folytatódik tehát a 4-5 éve kezdődött trend – írja a Vezess.hu.

A NAKE elnöke szerint a fővárosban jellemzően továbbra is a fiatalabb, értékesebb autókat keresik, míg a fővárosból kiszorult autótolvajok az egyszerűbb, számítógépes technika nélkül elvihető kocsikra szakosodtak.

A kis számok ellenére a NAKE listája rendkívül értékes. A 2018-as évhez képest teljesen új szereplők kerültek fel a dobogóra. A tavaly még az első 15-be sem jegyzett Renault Mégane állt az idei lista élére, őt a két helyet "javító" Opel Corsa követi, végül a 2018-as 13. helyről a Suzuki Swift lépett föl a dobogó harmadik fokára.

A márkák alapján Fordból lopják a legtöbbet, azt követi a Renault, Opel, Suzuki, Volkswagen, BMW, Skoda és végül a Toyota.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×