eur:
391.15
usd:
359.55
bux:
72800.81
2024. július 19. péntek Emília
Az új kiskunhalasi börtön az átadás napján, 2019. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Magyar rab szökött meg Ausztriában

A kismartoni (Eisenstadt) kórházban a kezelés után szerdán megszökött egy magyar származású fogvatartott. Még aznap este Sopronban fogták el a rendőrök.

Kezelésre vitték a börtönből a kórházba azt a férfit, aki osztrák sajtóhírek szerint kisebb vagyonellenes bűncselekmények elkövetése miatt töltötte büntetését. A rab kihasználva azt, hogy őrei még abban a hiszemben vannak, hogy nehezen jár, az orvosi kezelést követően kifutott az épületből és egy közeli parkban eltűnt - írja a Kisalföld.

Az osztrák hatóságok nagy erőkkel eredtek a nyomába, értesítették a szökésről a magyar rendőrséget is. Joggal feltételezték, hogy a férfi haza, azaz Sopronba tart. Néhány órával a szökést követően a rendőrök meg is találták a lakása közelében.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×